assortiment zaden

IMG_1324

'Cardinale'

Een rood-getinte bataviasla met stevige, knapperige bladeren. Open groeiwijze die pas op het eind een knapperige krop vormt. Ideaal als pluksla.

IMG_1809

'Crisp Mint'

Brede en golvende bladeren in een halfhoge, losse krop. Ook bruikbaar als mini-sla of als snijsla.

IMG_1301

'Hyper Red Rumpled Wave'

Donkerrode kropsla boordevol krullen en bubbels.

IMG_1328

'Jack Ice'

Een donkergroene ijsbergsla met een open groeiwijze en een stevige structuur. Een basis zomersla zonder zorgen en met goede ziekteweerstand.

IMG_1339

'Pablo Picasso'

Een losse kropsla met knapperige bladstructuur. De combinatie van ongewone rood-paarse met diep-groene tinten maakt deze heerlijke zomerse sla tot iets unieks. Kan als krop maar ook los als blad geplukt worden.

IMG_1798

'Merlot'

Dieprode tinten in een losbladige krop. Makkelijk en mooi. Uitstekende ziekteweerstand.

IMG_1314

'Red Deer Tongue'

Opvallende oude Amish-variëteit met lange gepunte dieprode bladeren en een open groeiwijze. Hoge ziekteweerstand, makkelijk te telen en traag doorschietend.

_MG_0951

'Flashy Butter Oak'

Deze sla is een opvallende kruising tussen een botersla en een eikenbladsla. Hij valt op door zijn donkere vlekken. Groeit uit tot een compacte krop, knapperig en toch zacht.

_MG_0941

'Fine Cut Oak'

Een losse kropsla met knapperige bladstructuur. De combinatie van ongewone rood-paarse met diep-groene tinten maakt deze heerlijke zomerse sla tot iets unieks. Kan als krop maar ook los als blad geplukt worden.

Nieuwe sla's beschikbaar vanaf begin 2023: Yester, Amish Deer Tongue, Rouge D'Hiver, Claremont, Flashy Trout Back

Tomaat

Nieuwe struiktomaten beschikbaar vanaf begin 2023: 'Fuzzy Wuzzy', Denneboomtomaat

Nieuwe stamtomaten beschikbaar vanaf begin 2023: 'Czech Bush', 'Lemon Ice', 'Scarlet Heart'

Bladmosterd

IMG_1078

'Ho-Mi-Z'

Bladmosterd voor teelt in het voor- en najaar. Culinair is deze rauw te gebruiken of als onderdeel van een roerbak gerecht. Deze variëteit is veredeld door Frank Morton van Wild Garden Seeds in de USA. Het blad is kleurrijk paars en geribbeld aan de randen.

_MG_0934

Mibuna

Snelgroeiende en gemakkelijke planten, bruikbaar als snijgroente: jonge of volwassen planten. Opvallende gepunte bladeren op lange stelen. Mibuna heeft een meer uitgesproken smaak dan Mizuna en is iets meer winterhard.

IMG_1296

'Pink Lettucy'

Populatie-variëteit die samengesteld is door Frank Morton van Wild Garden Seeds in de USA en in het bijzonder geselecteerd op ziekteresistentie en roze of paarse pigmentatie op de hoofdnerf.

Nieuwe bladmosterd en raapstelen beschikbaar vanaf begin 2023: nog niet duidelijk

Kruiden

IMG_7675

Bronzen venkel

Bronzen variant van de wilde venkel. Het blad is in het voorjaar culinair te gebruiken, het kan dan rauw gegeten worden of mee gestoofd. De plant wordt nadien - met bloemen - tot 2m hoog. De bloemschermen zijn geel en de zaden (die ook culinair te gebruiken zijn) rijpen af in het najaar. Een mooie tuinplant doorheen het seizoen.

IMG_1801

Dille

Dille kan je zowel oogsten in het bladstadium als keukenkruid, ofwel laten doorgroeien tot eetbare bloemen en zaden, waar ook insecten dol op zijn.

IMG_7560

Roze hyssop

Roze bloeiende hyssop is een winterharde, half wintergroene vaste plant dat tevens als keukenkruid gebruikt kan worden. De plant trekt tijdens de bloeiperiode veel bijen en hommels aan. De plant – een zomerbloeier – kan na de bloei teruggesnoeid worden en groeit dan weer uit tot een volle plant. Het is een aromatische plant. Misschien een beetje ondergewaardeerd als tuinplant.

IMG_7765

Basilicum 'Horapha Nanum'

‘Horapha Nanum’ is een kleinblijvende basilicumvariëteit dat tot 30cm hoog en 20cm breed kan worden. De plant heeft donkerpaarse stelen en groen, groen-rode ovaal gepunte bladeren. Ondanks het kleinere formaat is het een sterk geurende variëteit, kan dus ook dichter bij elkaar geplant worden dan gewone basilicum.

IMG_6753

Zomerbonenkruid

Bonenkruid met dunne, lansvormige en aromatische blaadjes. Blad kan meegekookt worden met bonen en peulvruchten. Witbloeiend.

IMG_2807

Cistusroos

Wintergroene, kleine heester met gekruld blad en relatief grote, gekreukelde roze bloemen. De plant wordt ongeveer 1m hoog. De bloeiperiode is juni tot augustus, hoewel een enkele bloem ook buiten het seizoen kan verschijnen. Het is bovendien een theeplant; in Griekenland worden de gedroogde bladeren gebruikt voor medicinale doeleinden.

Nieuwe kruiden beschikbaar vanaf begin 2023: Anijs, Komijn

Andere eetbare bladgewassen

IMG_2301

Roze snijselder 'Chinese Pink'

Van deze mooie snijselder met opvallend roze stengels en frisgroene bladeren kan je doorheen de zomer en het najaar oogsten, maar deze kan ook overwinteren. Zo heb je er vaak 2 tot 3 jaar plezier aan wanneer je regelmatig de stengels oogst, zolang je het groeipunt intact laat.

Nieuwe bladgewassen beschikbaar vanaf begin 2023: Fedia cornucopia

IMG_8079

Krulmalva

Eénjarige, eetbare malva met sierlijk gekruld blad. Jonge bladeren en scheuten kunnen rauw gebruikt worden en hebben een bindende werking in soep of saus. Uitzaaier. Heeft vrij onopvallende, doch mooie kleine witte bloemetjes.

_MG_0936

Tuinkers 'Wrinkle Krinkle'

Van deze mooie snijselder met opvallend roze stengels en frisgroene bladeren kan je doorheen de zomer en het najaar oogsten, maar deze kan ook overwinteren. Zo heb je er vaak 2 tot 3 jaar plezier aan wanneer je regelmatig de stengels oogst, zolang je het groeipunt intact laat.

IMG_1075

Blonde veldsla

Een oude selectie van veldsla met langwerpige bladeren in een bleke geelgroene tint. Deze komt het mooist tot z’n recht wanneer je deze combineert met een andere donkergroene veldsla voor een gemengd kleureffect.

Vaste planten

IMG_1374

Schildpadbloem (zaad van 'Joke')

Zaad verzameld van Penstemon digitalis ‘Joke’. Een zwartrode Penstemon met roze bloemen in juni-augustus. ‘Joke’ is een selectie uit ‘Huskers Red’. De zaailingen zijn niet geheel maar wel behoorlijk identiek aan elkaar. Het is vaste plant dat tevens winterhard is. Bloeit in het jaar dat volgt op het zaaien.

Pagina momenteel in ontwikkeling, kom op een later moment terug. (21/01/2022)